top of page

"Hoe zet ik de stap over de dorpel?"


Een deelneemster aan een workshop vertelde dat de moeilijkste stap om te gaan lopen de stap over de dorpel is. Herkenbaar?

Eens je in sporttenue bent, je weet waar en met wie je gaat lopen, is het “enkel nog “ de stap naar buiten zetten. En inderdaad eens je zover bent ga je inderdaad ook lopen. Of in mijn geval; fietsen.

Dit kun je eenvoudig visualiseren wanneer we over een echte dorpel praten. Hetzelfde geldt voor virtuele dorpels. Ik wil een prospect bellen of toch ook liever niet. Eens ik de telefoon neem en het nummer draai ben ik over de dorpel.

Door niet over de dorpel te stappen blijven we achter met dat knagend gevoel van "Ik wil gaan lopen" of "Ik wil bellen en heb het nog niet gedaan", wat heel wat energie kost.

Wat maakt die stap zo moeilijk en ook zo belangrijk en hoe doe je dat?

Neem contact met waarom je dit wil doen.

Als je geen goede drijfveer hebt om iets te veranderen zal het moeilijk blijven. Richt vooral je aandacht op waarom je dat wil doen. Tegen jezelf zeggen dat het moet zorgt vaak voor intern conflict. Hoe past dit in wat je belangrijk vindt, waar je je energie aan wil geven?

Wat houdt je tegen?

En wat is de echte waarheid? Is "Geen tijd hebben" de echte reden? Is "De prospecten niet willen storen" de echte reden? Mogelijk wel voor jou. Helpt die overtuiging je?

Durf dat onder ogen zien.

Durf een kat een kat noemen zonder over jezelf te oordelen. Helpt deze overtuiging? Wat kan er gebeuren wanneer je niets verandert?

Stel een doel. Bijvoorbeeld: Ik wil meer energie krijgen door meer te gaan lopen. Ik wil klanten bellen om mijn programma voor te stellen en opdrachten te krijgen.

Maak dit zo concreet mogelijk.

Hoe concreter, hoe meer kans dat je het daadwerkelijk gaat doen. "Ik ga lopen op woensdag om 18 u en op zondag om 11 uur en ik weet waar en hoe lang ik ga lopen."

Tips die ik al heb gehoord tijdens workshops: - Iemand die gaat lopen: "Doe ’s morgens of vlak na je werk je sporttenue al aan." - Iemand die met de fiets naar het werk rijdt: "Ik leg ’s avonds mijn fietskleding klaar voor ’s morgens en berg mijn werkkleding al op in mijn fietstas. Wanneer ik dan 's anderendaags toch van idee zou veranderen en met de auto wil gaan, moet ik eerst mijn kleding terug uit mijn fietstas halen en heb ik meer werk."

Zorg voor ondersteuning. Spreek af met iemand, vertel tegen je partner, familie, vrienden wat je concrete plannen zijn. Zij zullen je helpen om die stap over de dorpel te zetten.

Veel succes met jouw dorpel!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page