top of page

Over Dirk

Dirk Swaegers
Energie coach - Facilitator - Trainer

Dirk Swaegers heeft een jarenlange ervaring bij Johnson & Johnson. Aanvankelijk werkte hij uitsluitend rond het verbeteren van processen en systemen. In de loop van de jaren verschoof zijn focus van systemen en processen naar mensen.

“Je mag processen zoveel verbeteren als je wilt, uiteindelijk zijn de mensen de sleutel tot het succes van elke verandering.”
 

“Ik was sterk in het analyseren en verbeteren van processen maar had geen idee hoe ik mijn eigen energiepeil kon beheren” besefte Dirk. Het volgen van NLP opleidingen bracht inzicht en verandering. Dirk die vooral leefde vanuit zijn denken kwam terug dichter bij zijn gevoel. Denken en voelen kwamen meer in balans.

In 2012 volgde Dirk de Energy for Performance in Life training samen met het leadership team. Dit programma geeft deelnemers inzicht  in wat persoonlijke energie drijft ; wat geeft energie/wat kost energie /hoe kun je je energie capaciteit uitbreiden. Deelnemers worden bewust  van hoe ze zelf omgaan met hun persoonlijke energie en worden uitgenodigd om stappen te zetten om hun gedrag te veranderen.

 

Dirk had ondertussen al een beter beeld van wat zijn passie is en wat hij in zijn leven wil realiseren: mensen helpen groeien.

Deze training was voor Dirk op dat moment de manier om dat waar te maken binnen het bedrijf; hij volgde de trainer opleiding bij het Human Performance Institute in Orlando en ging aan de slag als "Energy for Performance in Life” facilitator. Intussen faciliteerde Dirk al meer dan 70 trainingen en workshops in Belgie, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Verenigde Staten, China en Afrika  In totaal inspireerde hij meer dan 1000 deelnemers om hun energie in eigen handen te nemen en kleine veranderingen door te voeren in hun dagdagelijkse gewoontes.

 

Dirk focust zich voortaan volop op zijn passie en missie en is sinds 2015 de bezieler van de EnerG (Energy to Grow) netwerk organisatie.

 

Dirk is ingenieur van opleiding en heeft een Middle Management opleiding gevolgd bij Vlerick, is 6 sigma en Lean green belt, en heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in persoonlijke energie en groei : Servant Leadership (AMCA USA) , Corporate Athlete (HPI Orlando USA),  NLP Practitioner en Master (Arcturus België), Burn-out coach (Luc Swinnen), Inspirerend coachen (Jef Clement), Transformative Life Coaching (Arcturus).

 

In de pers

Knack interview

Interview in Knack Extra (20 sept 2017).

Lees hier het interview "Een Porsche met handrem" 

Tekst: Dirk Remmerie Xpair  

Lees hier het artikel over "Wat is energie?" in Libelle van 5 jan 2017.

Lees hier het artikel over "Overtuigingen die energie vreten" in Libelle van 23 febr 2017.

Interview op Kanaal Z (Dec 2014).

Bekijk hier de reportage (vanaf 3 min 10 s)

bottom of page